Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Een gemiste oproep van een telefoonnummer dat je niet herkent. Wie was dat?

Er zijn een aantal mogelijkheden om te achterhalen wie er achter een onbekend telefoonnummer zit:

 1. Bekijk de profielfoto via Whatsapp

  Ben je gebeld door een 06-nummer? Dan kun je dit nummer opslaan in je telefoon (bijvoorbeeld onder de naam ‘onbekende beller’) en vervolgens dit nieuwe contact opzoeken in Whatsapp. Wanneer je bij dit nummer het profiel opent, kun je de profielfoto openen en zien of je deze persoon herkent.

 2. Voer het nummer in op Google

  Een andere methode die goed werkt is het nummer invoeren op Google. Zo kom je er vaak snel achter of het nummer dat jou heeft gebeld afkomstig is van een bedrijf of instantie. Bovendien zie je of er ervaringen zijn van andere mensen die door dit nummer zijn gebeld en of er bijvoorbeeld een vervelende verkoper aan de andere kant van de lijn hing. 

  Naast de opties die meteen op Google verschijnen kun je via deze zoekmachine ook terecht op sites als de Telefoongids of Drimble, waarbij telefoonnummers direct aan bedrijven worden gekoppeld.

 3. Gebruik de zoekbalk van Facebook

  Wat bij veel mensen niet bekend is, is dat je op Facebook ook een telefoonnummer in de zoekbalk in kunt voeren. Veel mensen hebben namelijk jaren terug nog hun telefoonnummer bij hun profiel ingevoerd of hebben Facebook aangemaakt vanaf hun telefoon waardoor hun nummer zichtbaar is.

 4. Schakel Beller-id in

  Op een Android-telefoon kun je bovendien een ‘Beller-id’ inschakelen, waardoor Google het bellende nummer gaat vergelijken met bedrijfsprofielen die op Google te vinden zijn. Het gevolg is dat jij ziet welk bedrijf jou belt, waardoor je meteen weet of je dit bedrijf ook terug wilt bellen of liever wilt negeren.

Radar

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)