Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Al geruime tijd worden chatbots gebruikt die, op basis van vragen die aan dat systeem worden gesteld, een profiel van de vragensteller kunnen maken.

De, door Meta (lees Facebook) geïntroduceerde Blenderbot komt in online gesprekken tot verrassende conclusies. Zo werd Marietje Schaake (voormalig Europarlementariër, columnist en policy director bij de Stanford Universiteit), in een chat met Blenderbot gelabeld als een terrorist. Hoe is dat mogelijk? Volgens Willem-Jelle Zuidema (universitair hoofddocent aan de Universiteit Amsterdam) is Blenderbot een bijzonder krachtig systeem wat op taalgebied een sterk staaltje laat zien. Helaas is kan het voorkomen dat een systeem uit de bocht schiet. Het napluizen waar de fout precies zit is niet zo makkelijk, maar wel zeer wenselijk volgens hem.

Het doel van Blenderbot is onderzoek. Het gebruik van Blenderbot is omgeven door mitsen en maren, disclaimers en checkboxen. Ondanks al die disclaimers heeft Meta toch een verplichting om openheid te geven in de totstandkoming en ook fouten eruit te halen. Doen ze dat niet, dan blijft Blenderbot blunderen!

FWBlog  Meta  Blenderbot

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)