Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

TNO kan 1 terabit (vergelijkbaar met vijf blu-rayfilms of 25 dvd's) per seconde via een laserstraal versturen. Een proef met de technologie is een doorbraak op het gebied van veilige en supersnelle communicatie.

Het experiment vond plaats tussen de KNMI-testlocatie bij Lopik en de Gerbrandytoren in IJsselstein. Daarbij werd een afstand van 10 kilometer overbrugd. Vanaf de grond werd verbinding gemaakt met een ontvanger op 226 meter hoogte in de Gerbrandytoren.

LaserTransport22

Doordat steeds meer apparaten draadloos communiceren, zit de ether overvol met radiosignalen. Dit zorgt voor verstoringen en snelheidsproblemen. Ook kunnen radiosignalen afgeluisterd worden. TNO noemt communicatie via laserstralen de oplossing voor deze problemen.

Voordelen

  • Via een laserstraal kan een rechtstreekse verbinding worden gemaakt tussen bijvoorbeeld een satelliet en een ontvanger op de grond. Daarmee kan een veel hogere datasnelheid worden bereikt dan via een radioverbinding.
  • Bij het gebruik van optische links ontstaan niet dezelfde storingen als bij het beperkte radiofrequentiespectrum, waarvoor ook nog eens dure licenties moeten worden aangeschaft.
  • Veiliger manier van communceren omdat er zeer smalle optische laserstralen worden gebruikt in plaats van brede radiosignalen. Hierdoor is afluisteren lastiger en wordt het vanwege de veel smallere bundel sneller opgemerkt.

TNO 

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)