Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Het is altijd slim om het voorschotbedrag van je maandelijkse energierekening goed in de gaten houden.

Verhoog desnoods het bedrag dat maandelijks wordt gefaktureerd. Bij een variabel contract wijzigen de tarieven in principe ieder half jaar. Er is echter geen garantie dat de tarieven tussentijds niet veranderen, bijvoorbeeld vanwege uitzonderlijke marktomstandigheden. Verandering van de tarieven moet minimaal één maand van tevoren worden aangekondigd.  

Tijdelijke compensatie

Per 1 juli geldt ook een tijdelijk verlaagd btw-tarief op energie van 21% naar 9%. Eerder riep de Autoriteit Consument & Markt (ACM) energieleveranciers op om bij een aanbod voor een nieuw energiecontract met 21% te blijven rekenen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod van verschillende leveranciers transparant en vergelijkbaar blijft voor de consument. Ook andere compensatiemaatregelen, gelden tot het einde van 2022. Vooralsnog is het niet helder in welke mate het kabinet in 2023 de stijgende energienota’s gaat compenseren. De verenging wil dat hier snel duidelijkheid over komt. Belangrijk is dat energieleveranciers transparant communiceren en huiseigenaren actief helpen en ondersteunen om een goede inschatting te geven van het voorschotbedrag.  

Vereniging Eigen Huis   Consuwijzer

Red: Vooral mensen die dit jaar hun vaste contract moesten hernieuwen in een jaar- of variabel contract kunnen in de problemen komen aan het eind van het jaar. Energiemaatschappijen hebben de neiging om het maandelijkse bedrag dat voor het oude, lopende contract gold, te handhaven bij het overschakelen van een nieuw jaar- of variabel contract. Met de huidige prijzen voor gas en electriciteit zal daardoor aan het eind van het jaar zeker een forse nabetaling ontstaan, die niet iedereen zo op de plank heeft liggen.

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)