Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Emotet was tot een jaar geleden verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van alle kwaadaardige besmettingen van computers wereldwijd.

De nieuwe versie lijkt in veel opzichten op de eerdere varianten. Volgens Zscaler zijn enkele veranderingen waargenomen in de commando- en besturingsgegevens en de gebruikte versleuteling. Emotet lijkt ook HTTPS te gebruiken in plaats van gewoon HTTP voor zgn. 'command and control'-acties. Het virus steelt bankgegevens en creëert toegang tot netwerken waarop criminelen gijzelsoftware zich kunnen verspreiden.

In januari 2021 verstoorde een politieoperatie de Emotet-malware en bijbehorende infrastructuur en werden er betrokkenen gearresteerd. Hierna verdween de malware voor bijna een jaar. Sommige beveiligingsonderzoekers dachten dat Emotet voorgoed verdwenen was...

De Emotet-malware werd voor het eerst ontdekt in 2014 en richtte zich destijds op bankfraude. In de afgelopen jaren sloeg Emotet een nieuwe weg in en werd het een ‘access broker’ die toegang tot slachtoffers bood aan verschillende ransomware-groepen.

Emerce Security   SOC Prime FlagUK1 small   DIC

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)