Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

De EU Commissie heeft Google, TikTok, Twitter en Meta verzekerd strenger op te treden tegen o.a. deepfakes en nepnieuws.

Deepfakes zijn video’s en afbeeldingen die op een fotorealistisch niveau worden vervalst. Vaak tonen deepfakes het gezicht van een persoon op het lichaam van een ander. De meeste auteurs werken met AI-algoritmes. Het resultaat is een geloofwaardige maar neppe video.

Sommige fraudeurs gebruiken deepfakes om politici en leiders in een kwaad daglicht te plaatsen. Dat hoopt de Europese Commissie met de nieuwe gedragscode tegen te gaan. Sommige herzieningen zijn bedoeld om desinformatie over de Russische invasie van Oekraïne te stoppen.

De code hangt samen met de Digital Services Act (DSA), een recent regelpakket voor grote technologiebedrijven. Ook de DSA verplicht organisaties om desinformatie tegen te gaan. Organisaties krijgen zes maanden om hun beleid tegen desinformatie door te voeren. Na die periode riskeren overtreders boetes die oplopen tot zes procent van de jaarlijkse wereldwijde omzet.

2e Kamer  AGConnect

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)