Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Eigenaar Warner Bros Discovery: streamingdiensten HBO Max en Discovery Plus gaan fuseren.

De fusie lijkt een nieuwe fase in te luiden in streamingland. Nagenoeg alle grote westerse mediabedrijven hebben inmiddels hun eigen streamingdiensten gelanceerd. Bedrijven die dat niet hebben gedaan (zoals Sony) hebben de rechten om hun films en series te streamen verkocht. Waar het aantal abonnees zeker tijdens de coronapandemie in de lift zat, is daar nu een einde aan gekomen. De verwachting is daarom dat de markt zich in de komende jaren zal consolideren en dat fusies en overnames het aantal aanbieders naar beneden zullen brengen.

Men vreest dat het goede imago van HBO door de fusie zal verwateren. Het besluit om de nieuwe film Batgirl, die al nagenoeg af was, niet uit te brengen in verband met extra kosten die WBD niet op wilde brengen, en het verdwijnen van zes door HBO Max zelf geproduceerde films van het platform, voedt die vrees.

In de zomer van 2023 moet de fusie eerst in de VS werkelijkheid worden. Europa is pas begin 2024 aan de beurt. Hoeveel de nieuwe streamingdienst gaat kosten en wat er gebeurt met de abonnementen met levenslange korting die HBO in Nederland heeft uitgegeven, is nog onbekend.

StreamWijzer 

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)