Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

De negatieve effecten van het overmatige gebruik van technologie door jongeren zijn een terugkerende reden tot zorg.

Maar is dat eigenlijk wel zo? Vergelijkbare zorgen werden eerder al geuit toen de televisie zijn intrede deed en later ook met de introductie van socialmedia-platforms. Het zou vergif zijn voor de geesten van kwetsbare jongeren. Wat hierbij over het hoofd wordt gezien is dat jongeren zich vaak veel bewuster zijn van de werking en invloed van nieuwe technologieën dan wordt gedacht. In ieder geval bewuster dan veel ouderen. 

Jongeren groeien tegenwoordig op met nepnieuws en lijken zich meer bewust van het feit dat niet al het nieuws dat ze online te zien krijgen betrouwbaar is. Ze beseffen dat het belangrijk is om te achterhalen wat de bron is van het nieuws en om deze op waarde in te schatten. Veel volwassenen denken daarentegen dat platforms zoals Facebook, Google News en Apple News hun eigen nieuwsverslaggeving doen. Als het aankomt op het identificeren van nepnieuws blijken tieners een stuk beter te scoren dan hun ouders.

BNetwerk   FWBlog

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)