Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Honderden slimme meters van Landis+Gyr geven onterecht te hoge meterstanden door aan energiemaatschappijen. Netbeheerder Stedin zegt dat het 3600 meters gaat vervangen, maar nog eens honderdduizenden meters van hetzelfde merk hebben mogelijk eenzelfde mankement.

Het gaat om zeker twee verschillende meters van Landis+Gyr, slimme meters met de codes 28100 en 28101, zo ontdekte MAX Meldpunt. Netbeheerder Stedin, dat in een groot deel van het land actief is, verklaart dat het bekend is met het probleem. Dat zou ontstaan door een defecte sensor in de meters.

Volgens Stedin zijn er zo'n 3600 van de 28100-modellen actief in Nederland. Het bedrijf zegt die te gaan vervangen. Met het andere model is dat moeilijker. Daarvan zijn er 105.000 actief in Nederland, maar daarbij wordt een storing in de sensor automatisch aan de netbeheerder doorgegeven.

Meldpunt   Landis+Gyr

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)