Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Google vangt bot bij zijn beroep tegen een boete van 4,1 miljard euro van de Europese Unie en zal moeten betalen.

In 2018 was de Europese Commissie van mening dat Google de positie van zijn eigen browser versterkte met Android, haar mobiele platform.

De antitrust-organisatie van de EU vindt dat Google de dominantie van Android misbruikt om concurrenten buiten spel te zetten. Het eist dat het bedrijf stopt met het betalen van fabrikanten om Google Search en de Google Play Store exclusief aan hun producten te verbinden.

Moederbedrijf Alphabet (GOOGL.O) had een EU-antitrustuitspraak aangevochten;  de uiteindelijke beslissing werd grotendeels bevestigd door het Europese Gerechtshof, waarbij de boete 'bescheiden' werd teruggebracht naar €4,125 miljard euro.

Hoe dan ook: het blijft één van de grootste boetes die het bedrijf opgelegd heeft gekregen. Volgens de Europese mededingingsautoriteit zou het bedrijf het voorbije decennium een totaal van 8,25 miljard euro aan boetes hebben gekregen.

TechPulse   ACM   

Lees ook
  De macht van big-tech platforms
  Ingrijpende wetgeving moet techreuzen aan banden leggen 

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)