Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Sommige routerfabrikanten delen zonder toestemming data met security provider of eigen organisatie.

Zo is dit bij o.a. sommige losse en mesh hubs en routers van TP-Link en Netgear het geval. Dit wordt nergens in de beschrijving aangegeven en is zonder toestemming van de gebruiker actief. (Sommige) TP-Link modellen delen over vele DNS-verzoeken data met het securitybedrijf Avira, volgens de Reddit-poster en techwebsite XDA. Het zou gebeuren voor het verbeteren van de security van deze routers en is niet uit te schakelen.

In een reactie vertelt TP-Link: “Al het contact met deze server is anoniem, dit bevat nooit persoonlijke informatie. We hebben de software geoptimaliseerd om frequente vragen te voorkomen. Deze verbeteringen worden actief na het installeren van de nieuwe firmware. We zullen dagelijks nieuwe firmware voor modellen online zetten.” Daarmee ontwijkt ze de vraag of er dan steeds informatie wordt doorgestuurd naar Arvira en eigen organisatie.

Ook (sommige) Netgear routermodellen maken gebruik van een dergelijke 'service' onder de naam 'Netgear Armor', een product van Bitdefender.
Op zich voor de gebruiker geen reden tot paniek voor deze oplossing (het product zelf is ok), maar het feit de gebruiker niet op de hoogte is van dit soort activiteiten, maakt het er niet minder discutabel op.

Techzine   Netgear   DECO X68

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)