Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Europa zit midden in een ransomware-pandemie. Daarom werken Europese politici samen aan nieuwe cybersecuritywetgeving.

Een simpel voorbeeld: onze auto bestaat uit allerlei onderdelen: ruiten, motor, wielen etc. Zonder de kogellagers voor de wielen zal die auto nooit kunnen rijden. Volgens dit principe werken cybercriminelen: val niet het eindproduct aan, maar de keten waarmee het eindproduct wordt gemaakt. Dus het netwerk van staal- en kogellagerfabrieken, glasproducenten, stroomleveranciers etc.

Om grote en kleinere organisaties in de keten te beschermen tegen cybercrime, werkt EU parlementariër Bart Groothuis samen met andere Europese politici aan een nieuwe Europese cybersecuritywet: NIS2.

NIS staat voor netwerk- en informatiesystemen. Op dit moment geldt in Europa NIS1, een wet voor essentiële bedrijven, zoals water- en telecombedrijven. NIS2 verhoogt de cybersecurity-eisen door heel Europa en merkt meer organisaties aan als essentieel bedrijf. Het gaat om zo’n 160.000 organisaties over heel Europa. Bedrijven moeten daardoor voldoen aan hogere eisen en krijgen meer hulp van de overheid, bijvoorbeeld wanneer ze getroffen worden.

Europese Raad

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)