Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Volgens cyberbeveiligingsexperts is het lek één van de grootste datalekken die ooit zijn geregistreerd.

Een enorme online database die persoonlijke informatie van een miljard Chinese burgers bevat, was meer dan een jaar onbeveiligd en publiekelijk toegankelijk - totdat een anonieme gebruiker ze op een hackerforum te koop aanbood. Deze persoon beweert ook dat de onbeveiligde database was gehost door Alibaba Cloud, een dochteronderneming van de Chinese e-commercegigant Alibaba. Toen Alibaba maandag voor commentaar werd bereikt door CNN, zei Alibaba: "we zijn dit aan het onderzoeken" en zou eventuele updates communiceren.

Vinny Troia, een cybersecurity-onderzoeker en oprichter van dark web intelligence-bedrijf Shadowbyte, zei dat hij de database voor het eerst "rond januari" ontdekte terwijl hij online naar open databases zocht. "De site waarop ik het heb gevonden, is openbaar, iedereen kon er toegang toe krijgen. Het enige wat je hoefde te doen is een account aan te maken", aldus Troia. "Sinds de opening in april 2021 kunnen een willekeurig aantal mensen de gegevens hebben gedownload".

CNN United KingdomGreat Britain      LeakIX United KingdomGreat Britain

 

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)