Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft Twitter een boete van $ 150 miljoen opgelegd.

Reden daarvan is dat het sociale netwerk adverteerders toestond om privégegevens te gebruiken om specifieke gebruikers te targeten - zonder gebruikers van de praktijk op de hoogte te stellen.

In augustus 2020 maakte Twitter al bekend dat het een FTC-boete van $ 150 miljoen tot $ 250 miljoen verwachtte in verband met de beschuldigingen.

In een verklaring over de boete van de FTC tegen Twitter, zei FTC-voorzitter Lina Khan: "Twitter heeft gegevens van gebruikers verkregen onder het voorwendsel deze te gebruiken voor veiligheidsdoeleinden, maar gebruikte de gegevens vervolgens ook om gebruikers te targeten met advertenties. Deze praktijk trof meer dan 140 miljoen Twitter-gebruikers, terwijl het de primaire bron van inkomsten van Twitter stimuleerde.”

Volgens een klacht, ingediend door het ministerie van Justitie namens de FTC, begon Twitter in 2013 gebruikers te vragen een telefoonnummer of e-mailadres op te geven om tweefactorauthenticatie mogelijk te maken. Dit is een veel gebruikte vorm van beveiliging (meer dan alleen een wachtwoord).

Lees meer...   FTC United KingdomGreat Britain

 

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)