Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Nieuwe social media community ziet ster rijzen dankzij de voorgenomen overname van Twitter door Elon Musk.

Het nieuws dat Elon Musk Twitter wil overnemen, drijft nog meer gebruikers aan om rivaliserende sociale netwerkprovider Mastodon te proberen.

Op donderdag plaatste Mastodon-oprichter Eugen Rochko een screenshot, waarop gebruikersaanmeldingen op de Mastodon.social-server te zien waren, uren nadat Musk zijn voornemen aankondigde om Twitter te kopen voor $ 41 miljard. De stijging is aanzienlijk hoger dan de aanvankelijke stijging die Mastodon meer dan een week geleden zag toen Musk aankondigde dat hij een belang in Twitter kocht.
 
Toch is het belangrijk op te merken dat Mastodon werkt als een gedecentraliseerd sociaal netwerk, vergelijkbaar met e-mail. Daarom heeft Rochko alleen toegang tot gebruikersaanmeldingsstatistieken voor de Mastodon social-server. Hij vermoedt echter hij dat andere servers in het netwerk ook een golf van nieuwe gebruikers zien. Sommige gebruikers komen waarschijnlijk massaal naar Mastodon uit angst dat Musk grote veranderingen zal doorvoeren op Twitter.

In een TED Talk op donderdag gaf Musk aan dat hij wil dat Twitter zijn contentmoderatie versoepelt: “Ik denk wel dat we willen zijn, maar erg terughoudend om dingen te verwijderen. Gewoon heel voorzichtig met permanente bans. Weet je, time-outs zouden beter zijn dan een paar permanente verboden", zei hij tijdens het interview. Musk zei niet hoe hij haatzaaien en desinformatie op het socialemediaplatform zou reguleren, maar dat zijn doel is, dat Twitter prioriteit geeft aan vrijheid van meningsuiting en transparantie.

Lees ook ons artikel  Mastodon

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)