Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

NASA heeft de eerste beelden die met de James Webb Space Telescope zijn gemaakt, online gezet.

De beelden tonen een spectrum van een exoplaneet, sterrenstelsels en nevels in hoge resoluties. Volgens NASA zijn de eerste foto's van betere kwaliteit dan werd verwacht.

De eerste afbeelding is een afbeelding van de Carinanevel, waarop ook honderden sterren zichtbaar zijn. Het tweede beeld toont het Stephan's Quintet en is het grootste beeld dat de James Webb-telescoop tot nu toe heeft genomen. Voor de foto zijn bijna duizend losse afbeeldingen samengevoegd om vijf sterrenstelsels in beeld te brengen. Een dubbelfoto toont de Southern Ring Nebula en laat ook zien wat de verschillende camera's van de ruimtetelescoop kunnen. Tot slot is er een afbeelding gepubliceerd die een spectrum laat zien van exoplaneet WASP-96b, die zich op 1000 lichtjaar van de aarde bevindt. Door het licht te meten dat door de atmosfeer van de planeet heengaat, probeert NASA erachter te komen hoeveel water er op de planeet aanwezig is.

NASA  WEBB Telescope

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)