Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

Een opzienbarende uitvinding voor het onderzoek van organen via miniatuurscanners.

Totop de dag van vandaag moet je voor een lichaamsscan een bezoek aan specialist met ingewikkelde apparatuur ondergaan.
Xuanhe Zhao, een werktuigbouwkundig ingenieur aan het Massachusetts Institute of Technology, wil een ultrasone scanner miniaturiseren en vereenvoudigen - en het draagbaar maken. Hij en zijn team ontwikkelen een kleine ultrasone patch (bestaat uit meerdere lagen rekbare technologie) die, wanneer deze op de huid wordt geplakt, beelden met een hoge resolutie levert van wat eronder ligt.

De wetenschappers hopen dat deze technologie ertoe kan leiden dat echografie comfortabel wordt voor monitoring op langere termijn - misschien zelfs thuis in plaats van op het kantoor van een specialist in het ziekenhuis. Voordelen daarvan zijn korte wachttijden, kostenbesparingen voor de behandelaar (en dus ook voor de patient) en het  1 op 1 monitoren en tijdig kunnen opsporen van defecten in weefsel en botstructuren.

Het huidige ontwerp heeft één groot nadeel: het is nog niet draadloos. Dit betekent dat de proefpersonen via een kabeltje aangesloten moeten zijn op een conventioneel echografiesysteem.

Wired United KingdomGreat Britain

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)