Welkom bij

CLOUDZEELAND.NL

De James Webb ruimtetelescoop is onlangs geraakt door een, groter dan verwachte, micrometeoriet.

Daardoor heeft een van de achttien spiegels wat schade opgelopen. NASA zegt daarbij dat de telescoop nog steeds naar behoren werkt. Ze meldt dat deze inslag geen gevolgen heeft voor de werking van de ruimtetelescoop. "Na een eerste evaluatie heeft het team vastgesteld dat de telescoop nog steeds presteert op een niveau dat alle missie-eisen overtreft, ondanks een marginaal detecteerbaar effect in de gegevens", aldus een woordvoerder.
Om het effect van de inslag verder te compenseren, corrigeert NASA de positie van de getroffen spiegel. "Dit minimaliseert het effect van een eventuele inslag, hoewel niet alle vervorming op deze manier kan worden opgeheven".

James Webb werd na jaren vertraging op eerste kerstdag gelanceerd vanuit Frans-Guyana. De telescoop is inmiddels gearriveerd op zijn uiteindelijke baan rondom het L2-punt. Alle instrumenten van de telescoop zijn daarbij al afgekoeld en uitgelijnd en onlangs stuurde James Webb scherpe testfoto's terug naar de aarde. Deze zomer begint het echte wetenschappelijke werk van de telescoop.

James Webb Project   NASA

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)