Autorijden is niet altijd ontspannend - vaak is het handelen onder stress waarbij communiceren niet echt een prioriteit is.

Natuurlijk is de routeplanner een hele uitkomst als het gaat om probleemloos je weg vinden (kaartlezen is toch niet meer wat het geweest is). In de spits, met druk verkeer, of bij een snelle beslissing, moet je echter wel de mogelijkheid hebben om die zonder problemen op te volgen. Mensen schieten dan vaak in de vecht- of vluchtmodus; de hartslag gaat omhoog, we maken adrenaline aan en spieren spannen zich.

Esther Kluwer, hoogleraar duurzame relaties en welzijn aan de Radbout Universiteit legt uit: "Die reactie is goed om ons op onze taak te richten, een beslissing te nemen, maar perifere zaken verdwijnen daardoor naar de achtergrond. Jezelf uiten op een constructieve manier is hoort daar niet bij. Het wordt al gauw een snauw. En dan komt er een snauw terug en zo beland je in een ruzie. In relaties zijn mensen geneigd elkaars gevoelens over te nemen. Als dan één van de partners in de stress raakt, dan zet men daarbij een destructieve wisselwerking in gang."

Quest

Formule 1 2022

5 Dagen Tijdschema >

MotoGP 2022

12 Dagen Track Info >

Bingewatchers

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)