Neprecenties zijn van deze tijd en geven een verkeerd beeld van een artikel dat je wellicht wilt aanschaffen.

Het betreft een rechtszaak tegen de beheerders van meer dan 10.000 Facebook-groepen die tegen betaling consumenten neprecensies laten plaatsen. Het gaat om Facebook pagina’s uit VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Japan en Italië. Het bedrijf nam al eerder juridische stappen en heeft al meerdere van deze makelaars het zwijgen opgelegd.

Amazon maakt zich dan ook geen illusies en zegt dat het bemiddelen in neprecensies een industriebreed probleem is en civiele procedures slechts één stap zijn.

Amazon   ACM   Zo herken je neprecenties

*Neprecenties zijn bijvoorbeeld reviews van personen die niet bestaan, of van consumenten die in ruil voor het schrijven van een review een deel van hun geld terugkrijgen. Dit is een hardnekkig probleem, waar al jaren over wordt geklaagd omdat veel mensen hun aankoop deels baseren op de ervaringen van anderen. Als deze te rooskleurig zijn, zorgt dat voor teleurstellingen.

Uit een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat bijna de helft van de consumenten die zelf wel eens een review plaatst, daarvoor weleens een beloning kreeg of er kans op maakte in ruil voor het plaatsen van de review.

 

Formule 1 2022

5 Dagen Tijdschema >

MotoGP 2022

12 Dagen Track Info >

Bingewatchers

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)