De afgesproken IPv6 ondersteuning had in 2021 voor alle Nederlandse overheidsorganisaties al een feit moeten zijn.

De Streefbeeldafspraak is bij lange na niet gehaald: Van de websites ondersteunde 89 procent IPv6, van de mailsystemen was dit maar 61 procent. Voor het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO) is dit aanleiding om aan te dringen op "een meer doortastende en verplichtende aanpak". Daarbij roepen ze nu voor het eerst ook specifieke overheidsorganisaties op om hun zaakjes in orde te maken.

Forum Standaardisatie, onderdeel van de Ministeries van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken, heeft IPv6 al in 2010 aan de 'pas toe of leg uit'-lijst (ptolu) toegevoegd. Dat betekent dat IPv6 verplicht moet worden opgenomen in aanbestedingen boven de 50.000 euro, tenzij er goede argumenten zijn om dat niet te doen. Daarmee zou de implementatie van IPv6 in de publieke sector standaard onderdeel van vernieuwingen in de IT-infrastructuur moeten zijn.

Lees verder   Digitale Overheid

Formule 1 2022

5 Dagen Tijdschema >

MotoGP 2022

12 Dagen Track Info >

Bingewatchers

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)