PON gebruikt glasvezeltechnologie om gegevens van één bron tot meerdere eindpunten te leveren.

PON is een multipoint-netwerkstructuur waarbij niet-versterkte optische splitters worden gebruikt om de optische signalen te scheiden en te verzamelen. Het PON-netwerk voorziet met een enkele optische vezel meerdere abonnees zonder afzonderlijke glasvezels tussen de hub en de eindgebruikers. Een PON-netwerk bevat geen elektrische schakelapparatuur en deelt glasvezelstrengen voor delen van het netwerk.

Er zijn zowel Passieve als Actieve Optische Netwerken (AON's). De belangrijkste verschillen zijn het aantal benodigde vezels per gebruiker en de splittercomponent die in PON-architecturen wordt gebruikt. AON's gebruiken een aangedreven (of 'actieve') router of switch om gegevens van serviceprovider naar de klanten te verspreiden, en elke gebruikersservice vereist een toegewijde glasvezel en router/switch-poort. PON's daarentegen gebruiken één router/switch-poort en een enkele glasvezel tussen router/switch en de passieve splitter om meerdere abonnees te bedienen, waarbij de capaciteit van de golflengte wordt gedeeld.

Een PON gebruikt dus minder routerpoorten en glasvezelverbindingen om abonnees te bedienen dan een AON. De PON-architectuur minimaliseert mogelijke storingspunten, waardoor het ideaal is voor serviceproviders die snelle, betrouwbare connectiviteit moeten leveren aan huizen, ziekenhuizen, hotels, parken, campussen en andere abonneelocaties.

Formule 1 2022

5 Dagen Tijdschema >

MotoGP 2022

12 Dagen Track Info >

Bingewatchers

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)