Met Delta is er inmiddels een akkoord bereikt - Freedom gaat binnenkort starten met de koppeling.

Dat betekent dat er software ontwikkeld wordt om beide systemen met elkaar te kunnen laten ‘praten’. Ook worden er in de datacentra fysieke koppelingen gemaakt om internetverkeer te kunnen afhandelen. Freedom en Delta hopen dat dit jaar nog af te ronden, maar er zijn nog wel veel onzekerheden en het is nog te vroeg om echt een precieze datum te kunnen geven.

Historie

In januari 2019 maakte KPN bekend dat zij het merk XS4ALL wil opheffen. XS4ALL begon in 1993 als de eerste provider voor particulieren in Nederland. Opgericht door internetpioniers met roots in de hackersscene, staat XS4ALL meteen al voor een vrij en open internet, voor privacy, veiligheid en kwaliteit. De overgang naar KPN en de teloorgang van het XS4ALL gedachtegoed is daarmee een feit.

Tot grote teleurstelling van de abonnees was overname van het 'brand' XS4ALL niet mogelijk. Het Freedom actiecomité schakelt, na een onverwacht succesvolle crowdfunding, over op Plan B: de oprichting van een nieuwe internetprovider. Een provider die het 'oude' gedachtengoed wél koestert en niet gebonden is door aandeelhouderswaarde, maar door de best mogelijke dienstverlening. Freedom wordt opgericht en neemt de principes van het eens zo unieke XS4ALL mee in haar vaandel, daarbij echter wel gebruik makend van de KPN infrastructuur.

Interview Freedom

Lees ook:

- Freedom Internet nu ook op het netwerk van Glaspoort

Formule 1 2022

5 Dagen Tijdschema >

MotoGP 2022

12 Dagen Track Info >

Bingewatchers

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)