Insulinepil komt dichterbij
I

Dagelijks insuline spuiten behoort wellicht binnenkort tot het verleden met de glucosepil. 

Het is wetenschappers gelukt om de glucosespiegel van ratten met diabetes stabiel te houden met een orale pil die is opgebouwd uit verschillende laagjes. Een chemische ‘micromotor’ binnenin de pil boort zich in de wand van de dikke darm om veilig en effectief insuline af te geven.

Het team testte hun minitabletten uit op ratten en ontdekte dat ze de bloedglucosewaarden van de dieren op deze manier meer dan vijf uur lang sterk konden verlagen. Het lukte hen om een stabiele glucosespiegel te realiseren die bijna net zo laag was als wanneer de insuline via een injectie zou zijn toegediend.

Hoewel er nog een lange weg te gaan is voordat een goedgekeurde insulinepil op de markt komt, is het team ervan overtuigd dat hun onderzoek een grote stap is in de richting van een veilige, effectieve en veel minder invasieve manier van medicatie voor diabetici.

Scientas  

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Slovenië ondertekent de Artemis-akkoorden

Op 19 april 2024 ondertekende Slovenië de Artemis-akkoorden van NASA en werd daarmee het 39e land dat hun samenwerking in toekomstige ruimte-inspanningen naar de...