Welkom bij

Cloudzeel@nd.nl

door Zeeuwse internauten

Ditmaal gaat het om het 'illegale' gebruik van Stable Diffusion.

Dit beeldgenererend AI-systeem is getraind op miljarden beelden waarop auteursrechten rusten. De eisers in deze rechtszaak stellen dat hun beroep wordt uitgehold door een systeem dat op illegale wijze gebruik maakt van hun werken met als doel de kunstenaars te vervangen.

Het is niet de eerste keer dat generatieve AI onder vuur ligt. In november vorig jaar spande een groot aantal ontwikkelaars al een groepsrechtszaak (class-action suit) aan tegen online-programmeertool CoPilot van ontwikkelaarsplatform GitHub. Eigenaar Microsoft laat CoPilot automatisch softwarecode genereren voor ontwikkelaars die GitHub gebruiken. In bovenstaande kwestie betreft hiet dus de ontelbare regels code uit het opensource-domein (publiekelijk en gratis) waarmee het model achter CoPilot is getraind.

AGConnect  Stable Diffusion  CoPilot

afblgDoorn in het oog van artiesten bij dit soort AI toepassingen is dat men bij het genereren van AI afbeelding het intellectuele eigendomsrecht van de eigenaars van die afbeeldingen schendt. Dit geldt ook voor opkomende trends als ChatGPT, Dal.E2 en AI-muziekgenerators.

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)