Welkom bij

Cloudzeel@nd.nl

door Zeeuwse internauten

Hoe krijg je gegevens snel én veilig van punt A naar punt B over een netwerk?

De TU Delft ontwikkelde een nieuw algoritme dat de snelste weg kan vinden, ook als negentig procent van het netwerk onzichtbaar is. Over deze vraag breekt de computerwetenschap zich al sinds de jaren negentig het hoofd.

Maksim Kitsak van de TU Delft zou de code wel eens kunnen gekraakt hebben: idealiter neemt een router altijd de kortste route naar zijn doelrouter. Dit pad komt, op basis van vertrouwen en zonder systematische checks, tot stand. Met andere woorden: door een verkeerde configuratie, of juist door kwade opzet, kan internetverkeer gemakkelijk een omweg nemen, bijvoorbeeld door een land als Rusland of Iran. De methode die Maksim samen met zijn collega's ontwikkelde legt nu de grondslag voor een oplossing. Zo kunnen onnodige afwijkingen in de toekomst snel worden opgespoord of zelfs worden voorkomen.

De methode is gebaseerd op machine-learning ‘network embedding’ en staat uitvoerig beschreven in een onderzoekpaper die het toonaangevende tijdschrift Nature publiceerde. Deze techniek speurt naar anomalieën en onregelmatigheden in een netwerk om het kortste pad te vinden – met als resultaat een veiliger internet.

Lees verder >   Nature

Netwerk van hobbyisten

Cloudzeeland bestaat uit een groep mensen (jong en oud) die op digitaal gebied hun eigen specialiteit hebben en daar anderen vrijwillig bij willen helpen. Heb je een vraag of hulp nodig? Klik hieronder op de blauwe button.

Hardware

Hulp bij aanpassen/installatie van TV en losse apparatuur

Internet

Hulp bij installatie van mailprogramma, netwerk en desktop programma's

Neem contact op

Website en onderhoud

Hulp bij het maken en onderhoud van website, domeinregistratie en SEO

Wij maken gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies

om zo onze content te kunnen afstemmen op uw interesse(s)